Mai névnap

Időjárás

Köszöntő

Tisztelettel köszöntjük az Esztergály Mihály Általános Iskola honlapján. Örülünk érdeklődésének, és annak a lehetőségnek, amellyel ezen a módon is bemutathatjuk intézményünk múltját, jelenét, az itt folyó nevelő-oktató tevékenységet, az iskola hétköznapi és ünnepi pillanatait. Kellemes időtöltést kívánunk és reméljük, hogy megtalálja iskolánkról mindazt az információt, amelyért honlapunkat felkereste.

Hírek, aktuális események

Ballagás másképpen

2018. július 10. kedd

Június 14-én, a tanulók számára megtartott utolsó tanítási napon, a 8. osztályosok “Bolondballagás”-t tartottak, amely során jelmezbe öltözve járták be az iskola épületét és búcsúztak el viccesen tanulótársaiktól.


A második osztályosokkal június 13 – án látogatást tettünk a csomádi Faluházban. Lidi néni és Márta néni nagy szeretettel fogadott minket, palacsintával vártak és sok régi kedves történetet meséltek nekünk az ott látható tárgyak, fényképek kapcsán. 


Látogatás a Faluházban (1. osztály)

2018. július 9. hétfõ

Június 11-én hétfőn az első osztályos gyerekekkel látogatást tettünk a Faluházban.

Ragyogóan sütött a nap, meleg volt, tikkadtan érkeztünk meg. Nagy meglepetés várt minket. 


Osztálykirándulás 2018.06.08.

2018. július 9. hétfõ

A 8. osztályosok számára jó hosszú nap egész korán, 6.45-kor kezdődött és épp 19 óráig tartott.

Reggel szitáló esőben indultunk Vác felé, abban a biztos reményben, hogy mire odaérünk, eláll az eső!


Az idei osztálykirándulásunkat Budapestre szerveztük meg.

Településünk vasútállomásáról egy korai vonatjárattal jutottunk be a fővárosba, ahol rövid metrózás után, egy kis sétával jutottunk el a Láthatatlan kiállítás területére.


Kirándult a 6. osztály

2018. július 9. hétfõ

A mi kirándulásunk kezdete nagyon hasonlított a tavalyi katasztrófa-kirándulásunkhoz, és már-már úgy gondoltuk, idén is csak a mi buszunk marad ki, bezárják Pestet, vagy a kidőlt fák miatt nem mehetünk kirándulni.


2018. június 8-án hajnalban „leszakadt az ég” a Gödöllői Dombság környékén, ezért korán reggel telefonos riadóláncot kellett működtetni, hogy az eredetileg tervezett kirándulás programja módosul. 


Osztálykirándulás 3. osztály

2018. július 9. hétfõ

2018. június 8-án reggel a ragyogó napsütés helyett mennydörgésre és esőre ébredtünk.

Pont a kirándulás napján! – biztosan sokak szájából hangzott el ez a mondat kissé szomorúan, vagy éppen dühösen.


Kirándulás 1 -2. osztály

2018. július 9. hétfõ

Az 1 – 2. osztályosokkal 2018. június 8-án együtt kirándultunk Gödöllőre. Az osztályok nagy örömmel indultunk útnak, mindenki várta már, hogy találkozhasson a gödöllői kastélyban lakó kisegérrel, Herceg Egérváry Elemérrel. 


Év végi bemutató az első osztályban

2018. július 9. hétfõ

Június 7-én tartottuk év végi bemutatónkat, ahol sok szülő, testvér, rokon, barát mellett megtiszteltek minket jelenlétükkel az óvó nénik és iskolánk igazgatóhelyettese, Laci bácsi is.