Mai névnap

Időjárás

Köszöntő

Tisztelettel köszöntjük az Esztergály Mihály Általános Iskola honlapján. Örülünk érdeklődésének, és annak a lehetőségnek, amellyel ezen a módon is bemutathatjuk intézményünk múltját, jelenét, az itt folyó nevelő-oktató tevékenységet, az iskola hétköznapi és ünnepi pillanatait. Kellemes időtöltést kívánunk és reméljük, hogy megtalálja iskolánkról mindazt az információt, amelyért honlapunkat felkereste.

Hírek, aktuális események

December elsején csönd honolt iskolánk épületében, a folyosókat és a tantermeket nem verte föl a gyerekek hangja, mert ezen a „munkás” szombati napon nevelőtestületünk csapatépítő kiránduláson vett részt Szentendrén. 


2018. december 23-án, advent 4. vasárnapjának délutánján gyülekeztek a művelődési házba a Falukarácsony rendezvényére az előadók és a vendégek. Örömmel tettünk eleget a felkérésnek, meghívásnak, amelyet korábban kaptunk.


Iskolánkban hagyomány, hogy az év utolsó napja a közelgő bensőséges ünnep fényében telik. Az osztályok izgatottan készülnek erre a napra, hiszen már hetek óta törik a fejüket, hogy mivel kedveskedjenek az általuk kihúzott társuknak.


Bábelőadás iskolánkban

2019. január 16. szerda

December 18- án, kedden délután bábelőadást tartottak az alsó tagozatos kisdiákjaink számára, a Palánta Misszió tagjai iskolánkban.


Hány éves a Mikulás?

2019. január 16. szerda

Történelmi kitekintés: Hány éves is valójában a Mikulás? Mi a történelmi háttere ennek a decemberi ünnepnek?


Idősek napja

2019. január 16. szerda

Mint minden évnek, a 2018-as évnek is megvoltak a maga saját csodái. Korunkat ne a naptár számlálja, hanem a lelkünk mutassa meg mennyinek érezzük magunkat. Idősek napja alkalmából az iskola 2. osztályos tanulói tisztelettel köszönthették a község nyugdíjasait. 


Intézményvezetői pályázat

2018. december 7. péntek

A linkekre kattintva letölthető a teljes intézményvezetői pályázati anyag a bővebben link után.


Szent András havának iskolai eseményei

2018. december 7. péntek

Az őszi szünetet követően a honlapunkon keresztül elérhetővé tettük tanulóink szülei számára a KRÉTA elektronikus napló elérését. Ezzel az új szolgáltatásunkkal gyermekük iskolai tevékenységével kapcsolatosan naprakész információhoz juthatnak a szülők.


Barangolás a budai barlangban

2018. december 7. péntek

6. osztályosainkra érdekes program várt 2018. november 29-én. A csütörtöki tanítási órák után az osztály felkerekedett, hogy egy élménydús kirándulást tegyen a Pálvölgyi barlangban.


Színházlátogatás

2018. december 7. péntek

2018. november 23 – án a Veres1 Színházban jártunk a harmadik osztályosokkal, ahol A császár új ruhája című meseelőadásnak lehettünk nézői. A mesét ismerjük: Egyszer volt, hol nem volt egy császár, aki nagyon szeret öltözködni, még inkább szereti a leányát s keresi annak leendő társát.