Mai névnap

Időjárás

Köszöntő

Tisztelettel köszöntjük az Esztergály Mihály Általános Iskola honlapján. Örülünk érdeklődésének, és annak a lehetőségnek, amellyel ezen a módon is bemutathatjuk intézményünk múltját, jelenét, az itt folyó nevelő-oktató tevékenységet, az iskola hétköznapi és ünnepi pillanatait. Kellemes időtöltést kívánunk és reméljük, hogy megtalálja iskolánkról mindazt az információt, amelyért honlapunkat felkereste.

Hírek, aktuális események

Nyári vándortáboraink

2019. március 22. péntek

VIZI VÁNDOR:

2019. július 5-11-ig 7/6 éjszaka, kenuzás Pakstól Bajáig. 20-30 fős létszámmal csak felsősöknek, elsődlegesen a 7., 8. osztályosoknak. 

 


Február elsején vitték haza diákjaink a 2018/2019. tanév első félévének értesítőjét.


Pályaorientáció alsó tagozaton

2019. március 22. péntek

A szülői értekezleteken meghirdetett szülői napra vártuk idén is a szülők jelentkezését, hogy bemutassák nekünk munkájukat, hogy mivel foglalkoznak. Idén a pénzügyi témahéthez kapcsolódóan a banki- és pénzügyi szférából kerestünk jelentkezőket.


Hetekkel a rendezvény előtt gondolkodtunk már, miként kéne megszervezni ezt a napot. A tavalyi évben a szülők táborából hívott előadókkal egy sikeresen pályaorientációs nap állt mögöttünk, idén se szerettünk volna elmaradni.


Sárkánytojás

2019. március 22. péntek

2019. február 22 – én pénteken a Veres1 Színház interaktív gyerekelőadásán jártunk, ahol a Sárkánytojás című mesét nézhettük meg a 3. osztályosokkal. 


„Itt a farsang áll a bál…”

2019. március 22. péntek

Ezt a farsangi dal mindenki számára jól ismert, hiszen a farsangi időszak izgalommal tölt el kicsiket és nagyokat egyaránt. Mulatságokat, bálokat, jelmezes felvonulásokat tartanak országszerte hazánkban is. De jól ismertek a világ különböző pontjain tartott karneválok is, lásd Velence.


Február 14-én csütörtökön a tanítási órákat követően indultunk iskolánk elől Kőszegre, ahol a minden igényt kielégítő Csikar Panzióban vertük fel csapatunk „hadiszállását”.


Iskolánk két évvel ezelőtt Szabó Zoltánné (Kati néni) vezetésével nevezett az első ízben meghirdetett VIZI VÁNDORTÁBOROZTATÁSRA. 


Népek farsangja az alsó tagozaton

2019. március 22. péntek

2019. február 08 – án tartottuk iskolánkban az alsós farsangot a gyerekek nagy örömére. Nagy volt a várakozás, ki milyen jelmezt is öltsön, az idei témához kapcsolódóan, ami a Népek farsangja volt. Így aztán nagy utazásra indultunk közösen.


Hirdetmény

2019. március 1. péntek

Kedves Olvasó!

 

Új hír jelent meg a Beiratkozás menüben.


Téli sítábor

2018. december 7. péntek

Az Esztergály Mihály Általános Iskola 4 napos sí tábora.

Kőszeg - Mönichkirchen. Részletekért kattintson ide.


Új hír

2019. február 7. csütörtök

Kedves Olvasó!

 

Új hír jelent meg a Sport menüben.


A téli szünetet követően január 3-án folytatódott a tanév. Az új év második hetében érkezett havazás osztatlan örömöt váltott ki úgy kisebb, mint nagyobb tanulóinkból.


Magyar Kultúra Napja – kicsit másképp

2019. február 7. csütörtök

Csomád nem feledkezett el a Magyar Kultúra Napjának méltó megünnepléséről. Vasárnap délután a Művelődési Házban gyűltek össze Magyaros zenét és szót hallani az érdeklődők, ahol Buzogány Márta és a Fix-Stimm zenekar népzenélt és szavalt a hallgatóság örömére.