Mai névnap

Időjárás

Köszöntő

Tisztelettel köszöntjük az Esztergály Mihály Általános Iskola honlapján. Örülünk érdeklődésének, és annak a lehetőségnek, amellyel ezen a módon is bemutathatjuk intézményünk múltját, jelenét, az itt folyó nevelő-oktató tevékenységet, az iskola hétköznapi és ünnepi pillanatait. Kellemes időtöltést kívánunk és reméljük, hogy megtalálja iskolánkról mindazt az információt, amelyért honlapunkat felkereste.

Hírek, aktuális események

Színházlátogatás

2018. december 7. péntek

2018. november 23 – án a Veres1 Színházban jártunk a harmadik osztályosokkal, ahol A császár új ruhája című meseelőadásnak lehettünk nézői. A mesét ismerjük: Egyszer volt, hol nem volt egy császár, aki nagyon szeret öltözködni, még inkább szereti a leányát s keresi annak leendő társát. 


Bábszínházi előadás

2018. december 7. péntek

2018. november 14 – én a Művelődési Házban jártunk a második és harmadik osztályosokkal. A Ládafia Bábszínház A viadal, avagy a kakas, a császár meg a gyémántfélkrajcár című meséjét néztük meg.


Hirdetmény

2018. november 10. szombat

Kedves Olvasó!

 

Új hírek jelentek meg a Zeneiskolai hírekÖkoiskolai hírek és Sport menüben.


Kirándulás 1 – 4. osztály

2018. november 10. szombat

Az 1-4. osztályosokkal 2018. október 12-én a Csodák Palotájába, Budapestre kirándultunk. Az osztályok nagy örömmel indultak útnak, mindenki várta már milyen lesz a kirándulás, hiszen beköszöntött az ősz, de szerencsénkre kellemes, napos, meleg időt ígértek, október ide–oda,s így is lett.


Iskolánkban hagyomány, hogy ősszel útra kel az alsó és felső tagozat és egy szép, eseménydús napot tölt együtt. Idén a közeli Börzsöny hegység egy kis településére, Magyarkútra utaztunk.


Iskolánkban az idén is iskolai ünnepély keretében emlékeztünk meg az Aradi Vértanúkról. 


Az ősz második hónapjának kezdő napja hétfőre esett. Október elsején a „ZENE VILÁGNAPJÁRA” emlékeztünk, ezért nemcsak a hetet, de az egész hónapot a Művelődési Házban kezdtük.


Meghívó

2018. november 9. péntek

Jtkonysgi_bl.jpg


Szüreti mulatság

2018. október 25. csütörtök

A 2018. szeptember 22-én megrendezett Szüreti mulatságon felléptünk az iskola harmadik osztályosaival.


Hirdetmény

2018. október 26. péntek

Értesítjük Önöket, hogy 2018.november 5-én megnyitjuk KRÉTA elektronikus naplónk elérhetőségét.


Szeptember 7-én, pénteken, immár hagyományosnak mondható családi délutánt, közös sütögetést szerveztünk a Faluházba.


Olvasósarkot kapott a 2. osztály

2018. október 25. csütörtök

Szeptember 5-én, szerdán nagy örömünkre megérkezett az olvasósarok, amit az első év végén a „Legyél te is mesehős” pályázaton nyertünk.


Iskolavezetői gondolatok az új tanév elején

2018. október 25. csütörtök

Kelemen Ildikó intézményvezetői megbízásáról történő lemondását követően az a megtiszteltetés ért, hogy az irányításommal kezdődött a 2018/2019. tanév az Esztergály Mihály Általános Iskolában. 


Elindult az új tanév az iskolában

2018. október 25. csütörtök

A tanévet előkészítő augusztusi intenzív szervezőmunka eredményeként zökkenőmentesen indult a tanév iskolánkban. A tanórák mellett közel negyven tanórán kívüli foglalkozást is szervezünk alsós-, és felsős tanulóinknak.