Mai névnap

Időjárás

Ballagás másképpen…-az utolsó tanítási napok a 8. osztályban

2019. július 8. hétfő

A tanév utolsó tanítási hetén megpróbáltuk a lehető legtöbb időt eltölteni egymás társaságában, hiszen már csak pár napunk volt hátra a közös együttlétből.

Június 12-én tartottuk ballagási bankettünket, amelyre iskolánk minden pedagógusát meghívtuk.

Osztálytermünkben kezdődött a vendéglátás. A szülők és a lányok által készített szendvicsek mellett, ünnepi torták megszegésére is sor került. Sőt, a pedagógusok által készített sütemények is terítékre kerültek, amelyeket ezúton is nagyon köszönünk!

 

 

Miközben a faliújságunkon látható – az elmúlt 8 év során megörökített pillanatokról készült − fotóválogatást nézegettük, a pedagógusokkal való kötetlen beszélgetés során emlékeztünk az elmúlt hosszú időszak jelentősebb eseményeire, élményeire.

 

 

Ezután Gödöllőre vezetett az utunk, ahol egy bowling klub 4 pályáján önfeledt játékkal zártuk aznapi közös programunkat.

 

 

Köszönjük azoknak a pedagógusoknak, akik csatlakoztak hozzánk e napon és osztoztak emlékeink felelevenítésében. A szülőknek köszönjük, a szervező munkát, amellyel ilyen remek lehetőséget teremtettek számunkra egy szórakoztató estéhez.

 

 

Június 13-án, a tanulóink számára intézményünkben megtartott utolsó tanítási napon, a 8. osztályosok “Bolondballagás”-t tartottak.  Mindenki tanuló saját ötlete alapján választott „szerepet”, így annak megfelelő színes jelmezbe öltözve járta be osztálytársaival együtt az iskola épületét és búcsúzott el viccesen tanulótársaitól. Már napok óta tartott a hőség, amelyet a fiúk vízi pisztolyos lövései tudtak csak enyhíteni, sok udvaron tartózkodó alsó tagozatos diák örömére, akik még repetát is kértek a hűsítő vízpermetből.

 

 

A nyolcadik osztály sosem a csendes, visszafogott kommunikációjáról volt híres. Önmagához híven, népszerű, ütemes Queen számokat énekelve vonult az osztály teremről teremre, amit mikrofon nélkül is jól hallott minden intézményben tartózkodó. A lényeg az volt, hogy felszabadultan, másokat is jó kedvre derítve csaljanak mosolyt az itt maradó iskolatársak arcára.

 

 

A jó hangulatú buli után, közös ebéddel zártuk tantermünkben a napot, ahol mindenki elmondhatta, hogy milyen gondolatok is járnak a fejében az általános iskolai ballagása előtti napon. Meglepő módon, sok megható pillanatban lehetett részünk, hiszen a vidám nap ellenére, szinte mindenki pontosan tudatában volt az életében bekövetkező változás jelentőségével. Búcsút vettünk egymástól, miközben felelevenítettük az elmúlt évek legszebb pillanatait.

 

Kelemen Ildikó osztályfőnök