Mai névnap

Időjárás

Bringóhintó és Lézerharc a kánikulában

2019. július 3. szerda

Június 7-én − gyönyörű, napfényes időben − az iskola aulájában gyülekeztek a hatodikosok.

A megbeszélt időpontban mindenki megérkezett, így időben elindulhattunk gyalogosan a veresi elágazáshoz, hogy bebuszozhassunk Újpestre. A kényelmes légkondis busszal hamar beértünk a fővárosba. A Városkaputól metróval utaztunk az Árpádhídig. Innen a szigetre gyalog jutottunk el. Tízórainkat az Árpádhídhoz közeli zöldövezetben fogyasztottuk el, majd a Japánkert megcsodálása után felkerestük a Bringó várat.

A járgányok használatáról szóló rövid tájékoztatót követően, a négyszemélyes családi „hintókba” szálltunk, és nekivágtunk a Margitsziget felfedezésének! Aszfaltos, majd murvás utakon és sétányokon haladtunk keresztbe-kasul a szigeten. Időközönként helycsere volt a vezetői állásban, így mindenki kormányosként is megmutathatta tudományát. Sokszor igencsak ügyeskedni kellett a gyalogosok, bringások és egyéb akadályok kerülgetésében! Többnyire sikerült ezt a kihívást is megoldani. Hamar elrepült az egy óra!

 

 

Miután visszakormányoztuk bringóinkat a kiindulási helyre, gyalogosan elindultunk a sziget déli vége felé. Útközben körbejártuk a Vadaskertet, hogy megnézhessük az ott lakó állatokat. Utunkat folytatván megérkeztünk a sziget déli végének közelébe. Itt már egy ideiglenes katonai táborhoz értünk, melyet gondosan elkerítettek a gyalogosok elől. Az egy hete történt hajókatasztrófa miatt számos katonát, technikai eszközt láttunk, akik a hullámsírba merült Hableány városnéző hajó kiemelésének előkészítésén munkálkodtak.

Láttuk, hogy a Margithídon is fekete gyászlobogók lobogtak. Szomorú látvány volt mindez!

A sziget déli csúcsán lévő szabadtéri kondipark erősítő eszközeit több fiú is kipróbálta.

Rohant az idő, ezért villamosra, majd metróra szálltunk, hogy a 14.30-ra lefoglalt időpontra megérkezhessünk a Duna Pláza 2. emeletén lévő LaserForce Arénába. Még az iskolában kisorsoltuk az egymás ellen küzdő csapatok tagjait, így azonnal indulhatott a küzdelem a narancssárga és a zöld csapat tagjai között. 3 x 30 percig tartott a harc, a szünetekben mindenki tájékozódhatott a kivetítőn a saját, illetve a csapata teljesítményéről. Csapzottan, fáradtan jöttek ki minden forduló után a két csapat tagjai.

 

 

Az átélt izgalmakat megbeszélve metróztunk vissza a Városkapuhoz, hogy az ismert útvonalon visszabuszozzunk Csomádra!

 

Varga László, osztályfőnök