Mai névnap

Időjárás

Családi délután, majd éjszaka az iskolában 2. osztály

2018. október 25. csütörtök

Szeptember 7-én, pénteken, immár hagyományosnak mondható családi délutánt, közös sütögetést szerveztünk a Faluházba.

Pillanatok alatt megtelt az udvar élettel, az apukák és gyerekek tüzet raktak, az anyukák fantasztikus piknik hangulatot varázsoltak. Családias hangulatban, vidáman telt a délután, majd a vacsora után családi ügyességi versenyt rendeztünk. Szülők és gyerekek lelkesen teljesítették a feladatokat, miközben nagyon sokat nevettünk.

 

Ezután következett a nap legizgalmasabb része, ugyanis elbúcsúztunk a szülőktől, testvérektől, és elindultunk, hogy közösen eltöltsünk egy éjszakát az iskola tornatermében. Sötét volt már, csak a világító karkötők fénye jelezte (no meg az izgatott beszélgetés) merre járunk. Útközben megfigyeltük az elcsendesedett falu hangjait, megcsodáltuk a fénylő csillagokat, majd bementünk a csendes, üres iskolába. Különleges élmény volt.

 

A tornateremben kényelmes és hatalmas ágyat készítettünk a tornaszőnyegekből és a hálózsákokból. Miután mindenki elhelyezkedett, vicceket hallgattunk, majd az esti mese és a „jó éjt puszi” következett. Ezután persze senki sem merült édes álomba, még sokáig suttogtak a gyerekek, de a közös alvás ettől izgalmas.

 

Reggel olyannyira frissen ébredtünk, hogy reggeli tornával indítottuk a napot, majd rendet raktunk és a szülők érkezéséig kidobóztunk.

 

Elmondhatjuk, hogy a 2. osztályosok igazán vagány iskolások, hiszen még az éjszakát is a suliban töltötték!

 

Ez a délután és éjszaka feledhetetlen élmény számunkra, köszönet érte a 2. osztályos gyerekeknek, szülőknek, testvéreknek, és természetesen Márta néninek, aki ismét rendelkezésünkre bocsátotta a Faluházat!

 

Szilvi néni, Éva néni és a 2. osztály