Mai névnap

Időjárás

Csomádon tényleg leszálltak a karácsonyi angyalok…

2019. január 16. szerda

2018. december 23-án, advent 4. vasárnapjának délutánján gyülekeztek a művelődési házba a Falukarácsony rendezvényére az előadók és a vendégek. Örömmel tettünk eleget a felkérésnek, meghívásnak, amelyet korábban kaptunk.

Egy picivel érkeztünk csak előbb, hogy megbeszélhessük Judit nénivel, mikor következünk, milyen közös számokban veszünk részt a rendezvényen.

 

Mivel a Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat szervezte a műsort, nagy szerepet kapott a hagyományőrzés is. A műsor előtt köszöntőket hallottunk Klement János polgármester úrtól és Lajtos János lelkész úrtól, majd elsőként a Szálljatok le… c. dalt adtuk elő az összes szereplővel, ezután a műsorban az óvodások előadása, majd a Fialka Hagyományőrző Egyesület néptánca után iskolánk énekkara adott elő három karácsonyi dallamot csengettyűjátékkal és gitárkísérettel. Minket a felnőttek mókás, mégis szívet melengető jelenete követett, melyből megtudtuk, hogyan lett a Mikulás kedvenc rénszarvasa Rudolf.

 

A fináléban egy karácsonyi altatót énekeltünk együtt a Ghymes együttes feldolgozásában.

 

Örömteli, szervezett, jókedvű és bensőséges délután volt. Öröm volt részt venni benne és látni a teltházas közönség örömét is.

 

Köszönjük a meghívást!

 

Csiki-Babics Márta, felkészítő pedagógus