Mai névnap

Időjárás

Jégbontó havának (február) eseményei iskolánkban

2019. március 22. péntek

Február elsején vitték haza diákjaink a 2018/2019. tanév első félévének értesítőjét.

„Történelmi” volt ez az esemény, mert – nevelőtestületünk döntése alapján - a második félévtől hivatalosan már nem használjuk a papíralapú ellenőrző könyvet, helyette végérvényesen a KRÉTA elektronikus felületen tájékoztatjuk a szülőket gyermekeik iskolai teljesítményéről. Ugyancsak „kivontuk a forgalomból” a hagyományos papíralapú osztálynaplókat is 2019. január 28-tól.

 

Február hatodikán elvégeztük a tanév első félévi munkájának tantestületi szintű értékelését, egyúttal meghatároztuk a második félév hangsúlyos feladatait is.

 

A tantestületi félévi értekezletet követően minden osztályunkban lezajlottak a félévi szülői értekezletek, melynek keretében az osztályfőnökök részletes tájékoztatást adtak az adott közösség első félévi munkájának értékeléséről, statisztikáiról, illetve a közeljövő programjairól.

 

Az ÖRÖKÖS ÖKOISKOLA cím büszke tulajdonosaként kiemelt figyelmet fordítunk az ezzel kapcsolatosan meghirdetett megmozdulásokra, ezért két kollégánk is részt vett a márciusban tartandó fenntarthatósági témahétre felkészítő pedagógus konferencián Budapesten.

 

 

Az intézményvezető az Országház felsőházi termében megtartott vándortábori konferencián vett részt, ahol az elmúlt év gyalogos-, vízi-, és kerékpáros vándortáborozással kapcsolatos tapasztalatait összegezték, illetve tájékoztatták a jelenlévőket a 2019. év eseményeiről (részletes tudósítás külön olvasható).

 

Február a farsang ideje, amely esemény mindig megmozgat kicsit és nagyot iskolánkban. 8-án alsósaink tartották farsangjukat iskolánk szépen feldíszített tornatermében, míg felsőseink számára 22-én a Művelődési Ház színháztermében zajlott a farsangi forgatag. Külön köszönetet szeretnék mondani iskolai szülői munkaközösségünknek a két farsang lebonyolításában nyújtott pénzügyi- és egyéb segítségükért! (részletes beszámolók e két eseményről külön tudósításokban).

 

 

Ennek a tanévnek egyik újítása volt a kétnapos sí szünet beiktatása iskolánk tanrendjébe. Ez tette lehetővé, hogy február 14-18 között sí tábort szervezzünk az érdeklődő tanulók és szüleik, hozzátartozóik számára az ausztriai Mönichkirchenben (bővebben a külön tudósításban).

 

 

Február 27-én nem órarend szerinti tanítás zajlott iskolánkban, mert ezen a szerdai napon tartottuk pályaorientációs projektnapunkat. Ennek keretében tanulóink külsős előadóinktól kaphattak tájékoztatást az alapvető pénzügyi ismeretekről, a banki szolgáltatásokról, közelebbi betekintést nyerhettek a rendőrség életébe, ismerkedhettek felszereléseikkel. Lehetőség nyílt tanulóink számára, hogy pénzügyi társasjátékokkal mélyítsék a legfontosabb tudnivalókat ebben a témakörben.

 

 

Február utolsó napján nagy érdeklődés mellett zajlott le a leendő elsős szülők számára szervezett tájékoztató szülői értekezletünk. Az érdeklődők megismerkedhettek az ősszel induló elsős osztály két tanítójával, Mónika nénivel és Adrienn nénivel, illetve választ kaphattak feltett kérdéseikre az intézményvezetőtől.

Varga László intézményvezető