Mai névnap

Időjárás

Kikelet havának (március) iskolai eseményei

2019. április 18. csütörtök

A tavasz első hónapja is bővelkedett iskolai eseményekben. A tanrend szerinti órákon, foglalkozásokon túlmenően számos tanórán kívüli program színesítette tanulóink iskolai hétköznapjait.

A hónap indításaként nyílt angolórát tartottunk a hatodikos szülők részére, melynek keretében az érdeklődők betekinthettek az idegennyelvi óra történéseibe. Az órát követően kötetlen beszélgetés keretében elemeztük a látottakat, hallottakat.

 

Másodikosaink a Természettudományi Múzeum LEGO kiállításán jártak.

 

A jövő tanév tervezését elősegítendő - a törvényi előírásokat betartva - megszerveztük az egyházak képviselőivel történő találkozás lehetőségét az érdeklődő szülők számára.

 

4. osztályosaink nagyon színvonalas, tartalmas ünnepi műsorral emlékeztek meg március 15-i nemzeti ünnepünkről. A Művelődési Házban megtartott iskolai ünnepélyre meghívtuk a csomádi óvodásokat is. Jó volt átélni azt az ihletetten figyelő csendet, amely végig jellemezte a műsort! Óvodások, alsó és felső tagozatosok mindannyian fegyelmezetten követték a színpadi eseményeket. Iskolai énnekkarosaink is emelték ezen ünnepi esemény fényét.

 

Több tanulónk is megmérettette magát a Kvassay Általános Iskola által szervezett versenyen, melyről részletesebb tudósítást olvashatnak.

 

 

Az örökös ÖKOISKOLA cím büszke birtokosaként nagy figyelmet szenteltünk a március 18-22. közötti Fenntarthatósági Témahét minél színvonalasabb megszervezésének. A hét indításaként, meghirdettük a “Mutass jó példát!” akciónkat, melynek keretében hétfőn az ember által hajtott járművel érkezőket regisztráltuk (kerékpárosokat, rollereseket, gördeszkásokat, görkorisokat). Természetesen a gyalogosan érkezők is szerezhettek osztályaiknak értékes “aktivitási pontokat”.

 

Első osztályosaink nagy műgonddal ültettek fát iskolánk udvarán remélve, hogy az majdan jó árnyékot fog adni a tűző nap elleni védekezésül.

 

 

Felsőseink számára kerékpáros ügyességi pályát építettünk a tornateremben, amelyen lábletétel nélkül, időre kellett végigtekerni. A pályára várakozás percei is aktívan teltek, miután 13+1 kérdést tartalmazó kerékpáros KRESZ totót töltöttek ki az érintettek.

 

 

Az osztályfőnöki és a természettudományos tanórákon a “Zöld urai” című filmet tekintették meg felsőseink, míg alsósaink a “Varázslatos iskolabusz” című rajzfilmen tanulva szórakozhattak.

 

Csatlakoztunk a TeSzedd! mozgalomhoz is, így március 21-én közel 60 tanulónk szerveződött csoportokba, hogy pedagógusaink vezetésével szemetet szedjenek az iskola környékén, illetve Csomádon. Szorgos munkájuknak köszönhetően, 25 zsáknyi háztartási hulladékot szedtek össze a gyönyörű délutáni napsütésben.

 

 

A hét folyamán iskolaépületünk alsó szintje kiállítóteremmé vált, miután “A víz világnapjához” kapcsolódóan tanulóink rajzaival dekoráltuk a közös teret. Ugyancsak erre a fontos napra emlékezve kék színű ruhában jöttünk iskolába.

 

 

A Fenntarthatósági Témahét zárásaként iskolagyűlés keretében kiértékeltük a hét eseményeit, egyúttal a legaktívabb osztályok egyedi oklevelet vehettek át. Alsóban az első osztályosok, míg felsőben az ötödikesek voltak a legaktívabbak. Minden osztályközösség narancsot kapott, illetve minden gyermek és felnőtt szénsavmentes ásványvizet kapott.

 

 

A hónap második felében a IV. korcsoportos iskolai fiú fociválogatottunk két diákolimpiai versenyen is részt vett. Vácott második helyezést értek el a körzeti versenyen, míg Pencen körzeti bajnokok lettek a kisiskolák versenyén, így a váci körzet képviseletében részt vehetnek a megyei döntőben!

 

 

Külön köszönet jár a Csomádi Polgárőrségnek, a versenyhelyszínekre történő utaztatás segítésében nyújtottakért!

 

Március 26-án nagy érdeklődés kísérte a leendő elsős szülőknek szervezett nyílt órákat. Mónika néni és Adrienn néni magyar, illetve matematika órát tartott a negyedikesekkel. A két kolléganőt munka közben lehetett látni, mint a leendő elsős osztályunk tanítóit.

 

A márciusi eseményekről részletesebb tájékoztatókat olvashatnak az újságban.

 

Varga László, intézményvezető