Mai névnap

Időjárás

Őszi kirándulás 2018. október 12. péntek

2018. november 10. szombat

Iskolánkban hagyomány, hogy ősszel útra kel az alsó és felső tagozat és egy szép, eseménydús napot tölt együtt. Idén a közeli Börzsöny hegység egy kis településére, Magyarkútra utaztunk.

Reggel az őrbottyáni vasútállomáson találkoztak az osztályok, ahol 9 órakor már kényelmesen vonatra is szálltunk. Vácon egy kisvonatra szálltunk át, ezzel zötyögtünk – szó szerint - Magyarkútig. A leszállás után rövid sétával értük el a „Magyarkúti fogadót”, ahol már vártak minket. Erre a napra lefoglalt programjaink voltak, melyeken váltott csoportokkal vettünk részt. Két Tamás bácsi vezette a csoportokat. Először egy előadással, bemutatóval színesített történelmi sétát járhattunk be a magyar történelem és az íjászat témakörében. Egy rögtönzött kiállítást is megtekinthettünk, majd ki is próbálhattuk a visszacsapó reflexíj használatát. Próbalövések és egy hamarjában meghirdetett íjászverseny is lezajlott a kis patak mellett. Eközben a másik csapat egy kisállat-bemutatón vehetett részt, ahol számtalan információt tudhattunk meg ezekről az állatokról. Gazdájuk, Glavanovits Tamás egy Harris héját; Döfit, az afrikai fehérsünt; egy uhu baglyot és egy Büdi nevű vadászgörényt is bemutatott a gyerekeknek. Tamás bácsi elárulta: kiskoruktól foglalkozik ezekkel az állatokkal.

 

Egy meleg, ízletes ebéd elfogyasztása után cseréltek helyet a csoportok, majd a gyönyörű napos időben kisétáltunk a közeli tisztásra, ahol az Irma-forrást néztük meg. S mivel alkalmas volt a hely, az időjárás is, egy 8 fős csapatokból szerveződő méta-bajnokságot is játszottunk Laci bácsi vezetésével. Itt már alkalom volt szabadabb játékra, erdőben sétálásra, zenehallgatásra, focizgatásra vagy csak pokrócon üldögélős beszélgetésre is. Visszafele még betértünk a fogadóba, búcsúzkodtunk, majd indultunk az állomásra. Sajnos a várt kisvonatunk késett 30 percet, így a váci csatlakozást sem értük el. A következő vonatra várakoznunk kellett, de – igaz a tervezetthez képest 1 órával később – szerencsésen megérkeztünk este 7 órára az őrbottyáni állomásra. Jó levegőtől kipirult arcokat és az egész napos aktivitás után egészségesen elfáradt gyerekeket és kollégákat fogadtak a szülők. Köszönöm mindenki együttműködését, a szülői közösség támogatását, a kollégák lelkes közreműködését és a gyerekek vidámságát! Tartalmas, szép napot zártunk!

 

Csiki-Babics Márta

felsős szakmai munkaközösség-vezető, szervező pedagógus