Mai névnap

Időjárás

Pénzügyi- és pályaorientációs témanap a felső tagozaton 2019. február 27-én

2019. március 22. péntek

Hetekkel a rendezvény előtt gondolkodtunk már, miként kéne megszervezni ezt a napot. A tavalyi évben a szülők táborából hívott előadókkal egy sikeresen pályaorientációs nap állt mögöttünk, idén se szerettünk volna elmaradni.

A banki szféra kissé távol áll a hétköznapi pedagógustól- gondoltuk eddig, de a meghallgatott előadások után erről is kicsit megváltozott a véleményünk.

Ezen a szerdai napon a 4 osztálynyi tanulót, 4 órányi programmal, feladattal igyekeztünk megkínálni, ahol olyan ismereteket is látnak/hallanak, ami eddig nem volt a birtokukban.

Vendégelőadóink vegyesen kerültek ki a rokonok, ismerősök köréből. Így köszönetet mondunk: Mónusné Kókai Juditnak és kolléganőjének az OTP Banktól, Parádi Sándornak a Takarékszövetkezettől, Novák Gábor Zsolt rendőr-alezredesnek a Fóti Rendőrőrstől.

 

 

Kollégáink közül állomásvezetők voltak Ildikó néni és Éva néni, akik családi és kirándulási költségvetést készítettek a csoportokkal. Ezen kívül még pénzügyi ismereteket igénylő társasjátékok álltak rendelkezésre a gyerekek számára.

Sikeres, tanulságos nap volt számunkra: kiderült, hogy nem árt a pénzügyi gondolkodást időben elkezdeni, illetve elképzelhető, hogy a pályaválasztásnál segítség lesz, hogy egy bank üzemeltetéséhez milyen szakemberekre van szükség.

Köszönjük minden szervezőnek, meghívottnak, kollégának a munkáját!

 

Csiki-Babics Márta felsős munkaközösség-vezető