Mai névnap

Időjárás

Sítábor a tavaszias téli napokban 2019. február 15-18. között

2019. március 22. péntek

Február 14-én csütörtökön a tanítási órákat követően indultunk iskolánk elől Kőszegre, ahol a minden igényt kielégítő Csikar Panzióban vertük fel csapatunk „hadiszállását”.

A finom vacsorát követően megtörténtek a csoportbeosztások, hogy másnap reggel a mönichkircheni sípályán már mindenki tudja,  melyik oktatóhoz kell mennie. Mind a négy napon verőfényes, tavaszi időben tudtunk hódolni ennek a szép, egészséges és természetközeli téli sportnak. 1000-1400 méteres magasságban is plusz tíz Celsius fok volt sok napsütéssel. Szerencsére a pályákon volt még annyi hóréteg, hogy az éjszakai gondos pályakarbantartásnak köszönhetően minden pálya üzemelt végig a négy nap alatt. A résztvevő tanulók és felnőttek három csoportban csiszolgathatták sí tudásukat. A kezdők már az első nap délutánján önállóan csúsztak le a 1,5 km-es családi erdei sípályán, míg a harmadik napon már a közepesen nehéz piros pályát is kipróbálták.

 

 

A középhaladó és a haladó csoport tagjai sí kirándulásokat tettek a Wechsel hegy mindkét oldalán. A négy nap alatt megtett sok-sok sí kilométer stabilizálta eddigi technikájukat, illetve szintre hozta a csoportok tagjait. Esténként a vacsoraasztalnál visszaidéztük a nap eseményeit, valamint a legjobban teljesítők vándorsapkát vehettek át a közösség tapsa közepette.

 

A csoport esti városnéző séta keretében ismerkedett a festői Kőszeg városközpontjának történelmi vonatkozásaival. Az utolsó este táborzáró eredményhirdetést tartottunk, itt minden részvevő egyedi készítési kerámia plakettet vehetett át, majd a négy csoportba sorsolt sporttársak egy játékos vetélkedő keretében válaszolhattak az olykor igencsak tréfás kérdésekre.

 

A negyedik sielős napunkon „öröm sível” búcsúztunk Mönichkirchentől, hogy este fél kilenc körül már újra a csomádi iskola előtt legyünk.

 

Mindent egybevetve nagyon eredményes, jó hangulatú tábor volt, mely sok élménnyel gazdagította a résztvevőket!

 

Varga László táborvezető; síoktató