Mai névnap

Időjárás

A csomádi kosarasok évzárója

2019. július 8. hétfő

A veresegyházi BKG Kosárlabda Szakosztály csomádi kosaras palántái június 12-én tartották évzáró rendezvényüket az Esztergály Mihály Általános Iskolában. 

Mint korábban hírt adtunk róla, a sportági toborzás és az edzőmunka tavaly novemberben kezdődött, s az elmúlt háromnegyed év alatt a 7 évesek korcsoportjában 8, a 10-11 éveseknél pedig 13, a kosárlabdázást megszerető és tehetséges diákból stabil csapatok alakultak.

 

 

Az évzáró csúcspontját a szülők és diákok közötti mérkőzések jelentették. Először az első osztályosok küzdöttek meg az anyukákkal és apukákkal, majd követeztek a harmadik osztályosok, végül pedig a negyedikesek vívtak változatos csatát a szüleikkel. A gyerekek tudásbeli fölénye és elszántsága egyértelmű volt, így aztán mindhárom mérkőzést meg is nyerték. Az esemény zárásaként a diákok kosaras matricával díszített emlékérmet kaptak.

 

 

A Kosárlabda Szakosztály azt szeretné, hogy a szünidei hónapok se teljenek el kosárlabdázás nélkül. A tervek között szerepel, hogy a június végére elkészülő új veresegyházi sportcsarnokot – ősztől a BKG csapatok székhelyét – júliusban bemutatja a kosarasoknak és szüleiknek. Itt tartják majd a nyári edzőtáborokat is, augusztus 12–16. és 26–30. között, melyre a csomádiak közül már többen is jelentkeztek.

A munka természetesen a szeptemberi iskolakezdéssel egyidőben újra kezdődik, pontosabban folytatódik. A 9–11 évesek edzései a veresi új csarnokban lesznek – utaztatásukról az egyesület gondoskodik –, és ők korosztályos bajnokságban is részt vesznek, a „kicsiknek” pedig továbbra is az iskolában lesznek az edzések.

A kosarasok soraiba örömmel várunk ezután is új tanulókat. S hogy ez a reményünk bizony nem alaptalan, éppen az elmúlt időszak mutatja, hiszen a 2018/19-es tanévben a csomádi iskolában otthonra lelt ez a nagyszerű sportág. Ezúton is köszönet az iskola vezetésének és tanárainak a sok-sok segítségért! Mert ahogy a szállóige mondja: nélkülük ez a műsor nem jöhetett volna létre…

 

Dr. Varga Kálmán (Kálmán bácsi), edző