Mai névnap

Időjárás

„Focilázban az iskola”

2012. október 1. hétfő

A nyári jó idő és nyüzsgés a tanév első hónapjában sem hagyott alább. Az iskolai újdonságok és programok körét színesítette a 2012. szeptember 21-én 17 órakor megrendezésre kerülő Csomád Község Önkormányzata és az MLSZ országos labdarúgó pályaépítési programja keretén belül megépült kisméretű műfüves pálya ünnepélyes átadása.

 

A pezsgő iskolai élet szerves része a sport, amely örök divat. Intézményünk feladatai közé tartozik az egészséges életre való nevelés, a mozgásszeretet és kultúra megismertetése, és a fejlődő szervezet számára a megfelelő erő- és állóképesség kialakítása is. Igyekszünk különböző sportolási lehetőségeket biztosítani tanulóinknak. Egyik ilyen, a gyermekek körében nagyon kedvelt sportág a labdarúgás.

 

Éppen ezért nem is volt szükségünk más biztatásra, a hír hallatára lázas szervezkedés indult az évfolyamok között a csapatok és az edzésterv kialakítására. Kicsik- nagyok minden szabad idejükben, napi többszöri edzéssel a megnyitón tartandó egymás közötti barátságos mérkőzésekre készültek.

 

És hogy a fiúk még jobban lelkesedjenek, az Angel Dance tánciskola növendékei és a 3. osztályos lányok is munkához láttak. Az eredmény pedig egy csodálatos táncos produkció, amely igazi pom-pom lányokhoz illő volt. Köszönettel tartozunk az Angel Dance Tánciskola vezetőjének és a csomádi táncos lányoknak a mozgalmas pom-pom táncért.

 

Az ünnepélyes pályaavatást Polgármester Úr és vendégei tartották, a szülők, gyerekek és pedagógusok pedig együtt várták a „nagy összecsapásokat”.

 

A megnyitó olyan közösségi alkalmat teremtett, ahol a község apraja és nagyja összegyűlhetett, és együtt szurkolhatott a focizni szerető gyermekeknek.

 

A csapatok mezeket kaptak, bemelegítettek és kezdődhetett a meccs- sorozat. Mindeközben a pom- pom lányok lázasan buzdították az éppen pályán lévő iskolatársaikat.

 

A gyermekek lelkesedéséből kiindulva egy dolgot majdnem bizton állíthatok, az új pálya meghozta a várt sikert és a jövőben szoros lesz az időbeosztása!

 

Így telt a péntek délutánunk a friss levegőn kellemes hangulatban és sportos közegben!

 

Köszönjük szépen!

 

2012.09.25.

Juhász Réka
tanító, testnevelő