Mai névnap

Időjárás

Kézilabdás lányaink letették névjegyüket a térségi diákolimpián

2019. január 16. szerda

A Franciaországban zajló női kézilabda Európa bajnoksággal egy időben rendezték meg 2018. december 11-én a váci térségi lány kézilabda diákolimpiát a kismarosi sportcsarnokban. 

Először a III. korcsoportos csapatok (2006-ban és azután születettek lányok) mérték össze a tudásukat. Ebben a korosztályban szereplő csapatunk számára elsősorban a tapasztalatszerzés volt a cél, hiszen iskolánk először vett részt kézilabda versenyen. Az iskolai tornatermünkhöz képest kétszer akkora méretű, parkettával borított pályán folytak a mérkőzések. Alkalmazkodni kellett nemcsak az idegen és szokatlan környezethez, de a különböző stílusban játszó ellenfelekhez is. Igyekeztek a lányok, mérkőzésről mérkőzésre egyre szervezettebben és ügyesebben játszottak, végül a IV. helyen zárták a küzdelmeket.

 

A III. korcsoportosok után kezdődött a IV. korcsoportos lányok bajnoksága (2004-2005-ben születtek). A 7. és a 8. osztályosokból álló csapatunk igen „éles” mérkőzéseket játszott a csoportküzdelmek során, ahol végül is a 2. helyet szerezték meg, így a döntőbe jutásért játszhattak a másik csoport első helyezettjével. Lányaink gyakorlatilag végig vezettek a mérkőzés folyamán, azonban a játék utolsó két percében egy koncentrációs rövidzárlat miatt fordított ellenfelünk, így egyetlen góllal ugyan, de alulmaradtunk a kismarosi házigazdákkal szemben. A 3. helyért a szobi csapattal kellett játszanunk, akiket okos és taktikus játékkal, 4 góllal múltunk felül, így csapatunk felállhatott a dobogó harmadik fokára, azaz bronzérmesek lettünk! Ezzel a teljesítménnyel iskolánk csapata kvalifikáltatta magát a pestmegyei döntőre, amit január végén fognak megrendezni. A lányok „Csomád, Csomád” kiáltással búcsúztak a helyszíntől. „Bronzos” lányaink voltak: Antal Nina, Forgács Viki, Kiss Lili, Komáromi Lili, Maticsek Anna, Molnár Emma, Szántó Noémi, Szőke Enikő Szellő. 

Varga László testnevelő