Mai névnap

Időjárás

Meghonosodott a kosárlabdázás

2019. április 18. csütörtök

Nincs két esztendeje, hogy Veresegyházon megalakult a BKG Kosárlabda szakosztály, amely a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége és a helyi Önkormányzat együttműködése révén új sportágat honosított meg a településen.

bkg.jpgIndulásként összeállt az NB2-ben szereplő csapat és megkezdődött a sportág népszerűsítése is. Hosszútávon egy teljes korosztályos palettával rendelkező utánpótlás nevelő központ felépítése a cél, ahol a versenysport és a tömegsport is megtalálja a lehetőségeit. Ehhez teremt megfelelő feltételeket az új sportcsarnok, melyet idén nyáron, június 29-én avatnak fel Veresegyházon.

 

A BKG a tehetséges, a kosárlabdázás iránt érdeklődő gyerekek számára több környékbeli településen szervez rendszeres edzéseket, így – köszönhetően az iskola segítségének – Csomádon, az Esztergály Mihály Általános Iskolában is.

 

A toborzás és a munka tavaly ősszel indult, s az elmúlt hónapokban mind a 7 éves, mind pedig a 10-11 éves korosztályban sikerült stabil kis csapatokat kialakítani. (Ezekben a korosztályokban a lányok és a fiúk még együtt vannak.)

 

A srácok lelkesek és tehetségesek, mindegyikük külön egyéniség – bizony nagy öröm velük lenni! Az edzéseket az elsősöknek szerdánként, ¾ 2 órától, a 3-4-eseknek pedig hétfőnként és szerdánként 3 órától tartjuk, egy-egy órás időtartamban. A gyakorlatok mellett minden alkalommal tanulunk is egy kicsit, s ezáltal egyre inkább megismerik a legfontosabb szabályokat. Sokat és fegyelmezetten dolgozunk, hogy a játék alapjait elsajátítsák, s úgy tapasztalom, szemmel látható a fejlődésük. Első közös bemutatkozásukra az idei iskolanapok keretében kerül sor, majd április 28-án Veresegyházra utazunk, ahol egy nagyszabású kosaras rendezvényen veszünk részt.

 

A csomádi kosarasok munkájába természetesen bármikor bekapcsolódhatnak új tanulók is, akik kedvet éreznek ehhez a szellemi és fizikai képességeket egyaránt fejlesztő sportághoz. Az sem baj, ha csak ki akarják próbálni… a világ legjobb játékosai is úgy kezdték, hogy először besomfordáltak a „nagy” kosarasok edzésére!

 

Dr. Varga Kálmán (Kálmán bácsi), edző