Mai névnap

Időjárás

Pattog a labda a csomádi suliban!

2017. november 8. szerda

Az új tanévben két területen szélesedtek az Esztergály Mihály Általános Iskolában űzhető tanórán kívüli mozgáslehetőségek.

 

1. Alsósaink számára hétfőnként labdajáték sportkör indult, melynek keretében megismerkedhetnek a gyerekek a legérdekesebb labdás testnevelési játékokkal,valamint a labdás sportágak előkészítő-, és rávezető játékaival. A legügyesebbekkel részt kívánunk venni a diákolimpiai küzdelmekben is.

 

2. A Sport Legyen a Tied program keretében a Magyar Asztalitenisz Szövetség és a Magyar Diáksport Szövetség támogatásával szervezett keretek között indult meg az asztalitenisz sporttal való ismerkedés. Az iskola két jó minőségű asztalitenisz asztala mellé további öt Joola asztal érkezett, valamint 1500 db ping-pong labda, 30 db Joola ütő és egy praktikus adogatógép.

 

Péntek délutánonként – amikor a suli szinte már elcsendesedik – benépesül a tornaterem a ping - pongozni vágyó felsős tanulókkal. A rendelkezésre álló sok asztal lehetővé teszi, hogy minden játszani kívánó tanuló közel azonos jártasságú ellenfelekkel mérje össze a tudását. Ezek a foglalkozások nem titkolt céllal az asztalitenisz sportág bázisépítését szolgálják. A tanév során többféle házibajnokság lesz: a forgóbajnokságtól az egyéni – és páros bajnokságon át a csapatbajnokságig, amelyek keretében a gyerekek játék közben sajátíthatják el a legfontosabb technikai és taktikai elemeket. A legtehetségesebb gyerekek számára ezek a háziversenyek egyben felkészülést jelentenek a kistérségi-, illetve a megyei diákolimpiai -, és egyéb versenyekre, ahol – reméljük minél eredményesebben – képviselik majd a sulit.

 

Terveink között szerepel, hogy negyedévenként kinyitjuk a termet az érdeklődő szülőknek, hozzátartozóknak is, hogy egy-egy villámtorna keretében megízlelhessék-, illetve gyakorolhassák ezt az élethosszig űzhető fantasztikus sportot.

 

Varga László

testnevelő tanár